Sommerbogen 2021 - Læs og vind i din sommerferie

De Danske Børnebiblioteker inviterer endnu en gang børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2021. 

Man kan deltage i Sommerbogen fra den 11. juni til den 21. august, og det er nemt at deltage: Hent et udfordringsark på dit lokale bibliotek, læs en masse gode bøger hen over sommeren, og vær med i konkurrencen om fede præmier. Hovedpræmien er: Tøm en boghandel på 5 minutter!

Hvad kan man vinde?

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om 3 hovedpræmier, som er at tømme en boghandel på 5 minutter. Og i Lyngby-Taarbæk er alle deltagende børn også med i lodtrækningen om biografbilletter. Desuden får alle en gratis boggave, når de har gennemført Sommerbogen og afleveret udfordringsarket. 

Sådan gør du

  • Hent et udfordringsark på biblioteket fra den 11. juni, eller download pdf filen og print selv
  • Læs 3 bøger og løs 10 af læseudfordringerne
  • Udfyld de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket
  • Aflever det udfyldte udfordringsark på Stadsbiblioteket i Lyngby senest den 21. august
  • Du er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier
  • Du er også med i lodtrækningen om den lokale hovedpræmie, som er et gavekort til biografen.

Hvem står bag Sommerbogen?

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder for Sommerbogens fornemmeste opgave, nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie - og styrke læselyst og læseglæde.

Hvad skal du læse?

Hvis du har brug for inspiration kan du prøve at kigge på vores mange anbefalinger og emnelister, som du finder på børnebibliotekets side. Du kan også finde mange gode e-bøger og lydbøger på eReolen GO. Og så er du meget velkommen på biblioteket, hvor vi altid står klar med anbefalinger.

Læs mere om Sommerbogen på Bibliotekernes Læsespor.

Hør forfatter Kasper Hoff fortælle om Sommerbogen i videoen. Rigtig god læselyst!