The Babadook

20.09.16 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en australsk gyserfilm.

Gyser på Filmstriben

Denne uges anbefaling er gyserfilmen The Babadook, der ligger på bibliotekernes filmstreamingtilbud Filmstriben. Der findes mange forskellige former for gyserfilm, nogle har meget blod og splat, mens andre fokuserer på det psykologiske. The Babadook hælder nok mest til det psykologiske og er ikke hvad jeg vil kalde for en klassisk gyser. 

Hovedpersonen er Amelia, som er alenemor til sønnen Samuel på seks år. Samuels far døde i en bilulykke på vej til hospitalet, den dag Samuel kom til verden. Amelia er stadig hårdt ramt af sorgen over tabet af sin mand og oveni det, har Samuel adfærdsvanskeligheder. Han ser monstre alle vegne, hvilket resulterer i, at han bygger sine egne våben, for at kunne forsvare sig selv og sin mor. Problemerne tager alvorligt til, da Amelia en aften læser historien om Mister Babadook højt for Samuel, for nu bliver et ægte monster vagt til live.

The Babadook skiller sig ud fra andre gyserfilm på flere måder. For det første, er det en kvinde, der både er forfatter og instruktør, hvilket er en sjældenhed indenfor gysergenren. For det andet har filmen utrolig meget dybde. Man sidder bagefter med rigtig mange tanker om, hvad filmen egentlig går ud på, under laget af gys. Filmen kan ses som en almindelig gyser med et monster, der plager den lille familie, men det er svært ikke at spekulere på hvad monsteret er et symbol på.

Udover Jennifer Kents fremragende arbejde med at skabe filmen, vil jeg også sige, at skuespillerne gør det rigtig godt. Især Noah Wiseman fortjener ros for en overbevisende rolle, som den irriterende, men også modige og kærlige dreng, Samuel.

Hvis du ikke lige er til gys, så har Filmstriben mange andre spændende film, både til børn og voksne.

 

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff

Filmen kan streames her