Av, det gør nas af Marianne Iben Hansen

26.05.15 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en helt ny billedbog for de 5-8-årige.

En finurlig englerap om forelskelse og hændelige uheld

Anna er en engel ”med sin glorie på sned”, og hun fordriver tiden på en sky, hvor hun sidder med en kikkert. Derfra får hun øje på Peter, ”som hun synes er en smule sød”, der cykler. Han prøver at køre uden hænder, falder af og mister en mælketand og: ”BANG Av, det gør nas, det gør Annanas.”

Annas opgave bliver at hjælpe mælketanden retur til Peter, men det er ikke let. Både kometer, fodboldhold, flagstænger, vrede mødre og biler gør vejen lang og øm. For Anna slår sig hele tiden og hver side ender med et: ”BANG, Av, det gør nas, det gør Annanas.” Hun kæmper bravt og til slut kan hun overlevere mælketanden til Peter. De ser hinanden dybt i øjnene, og man kan næsten mærke Amors pile. Et nyt BANG, men af en anden slags. Anna og Peter bor langt fra hinanden, men heldigvis bor vi i en moderne verden, hvor engle også kan benytte den nyeste teknologi.

Bogen bliver bedst, hvis man øver sig lidt, for den har rytme som en rap. Man falder næsten over ordene, og typografien lægger op til et højt tempo. Efter et vers eller to er de medlæsende børn helt med og ivrige for at ”læse” med på omkvædet helt selv. Bogen passer bedst til børn mellem 5-8 år, dog kan lidt yngre godt være med på sidelinjen. Illustrationerne er enkle og klare med en lidt naiv streg, og samtidig er de meget udtryksfulde. Der er en masse fine ordspil, som der er rig mulighed for at snakke om. Netop glæden ved rim og ordspil er Marianne Iben Hansens force, hun er så god til at skabe ordbilleder og rim, at det er en fornøjelse at læse både denne bog og alle hendes andre bøger.

God læse/rappelyst!

 

Anbefalingen er skrevet af Johanne Pasgaard

 

for at kommenterer
Materialer
Marianne Iben Hansen, Tom Kristensen (f. 1982-05-13): Av, det gør nas : en englerap
Reservér
  • Billedbog

Av, det gør nas : en englerap

Af Marianne Iben Hansen, Tom Kristensen (f. 1982-05-13) (2015)
Læs mere