Om dette arrangement

Tid
14:30 - 16:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Stadsarkivet Frieboeshvile
Lyngby Hovedgade 2
2800 Kongens Lyngby
Sted
Salen
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Koncert

Kongressen danser

25.09.21
Med Frederik 6.'s deltagelse i Wienerkongressen i 1814 som omdrejningspunkt, spiller Duo Mirabile et unikt program med musik for fløjte og guitar - musik som Frederik d. 6. kan have hørt ved koncerterne i Wien

Det er den 5. september - tidlig morgen. Ud gennem Frederiksberg Slotsport bevæger sig et kæmpemæssig vogntog bestående af hoffolk, tjenere og officerer. I forreste vogn sidder Danmarks konge - Frederik d. 6.  Året er 1814 og kong Frederik er på vej til Wien for at deltage i fredskongressen, der skal ordne Europas politiske forhold efter Napoleonskrigene. 

Men man kunne få den fornemmelse, at kongressen mest kom til at handle om en lang række fester, danseballer og koncerter. Der blev brugt enorme summer på de mange forlystelser, og ødselheden blev for meget for mange. Charles Joseph de Ligne, belgisk fyrste og diplomat, skrev de berømte ord, " le congrès danse, mais il ne marche pas" - Kongressen danser men kommer ingen vegne.

”Kongressen danser” er koncert og historiefortælling i én oplevelse, hvor musikerne Winnie Bugge Frandsen og Lars Hedelius-Strikkertsen spiller på instrumenter fra tiden og undervejs fortæller om komponisterne, musikken, dansene samt begivenhederne ved kongressen.

På programmet er værker af Mozart, Beethoven, Diabelli, Giuliani samt dansesatser af Schubert og Carulli.

I billetten er inkluderet et glas vin.

Lørdag den 25. september kl. 14.30-16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Musik som Frederik d. 6. kan have hørt det ved koncerterne i Wien.