Om dette arrangement

Tid
10:30 - 13:45
Pris
Gratis
Lokalitet
Sophienholm
Sted
facebook.com/sophienholm
Målgruppe
For voksne
Debat/samtale

Live på facebook-Forskningens Døgn-SUND KUNST

25.04.21
Ny forskning tyder på at kunst og kultur er sundt for både krop og psyke

Kan kunst og kultur helbrede? Vi stiller skarpt på den forskning, der inden for de seneste år, har peget på klare sammenhænge mellem kultur og sundhed. Her har det vist sig, at kunst og kultur-oplevelser i langt højere grad end tidligere antaget, rummer et direkte helbredende potentiale på mentale og somatiske sygdomme.

Vi har sammensat et dagsprogram, hvor forskere og terapeuter er inviteret til at dele af deres erfaringer indenfor området, og sammen debattere deres forskningsresultater.

Program

KL. 10.30. Kultur og sundhed

Indledning ved Anita Jensen, postdoc. AAU, om forskningsfeltet Kultur og Sundhed. Anita Jensen har bl.a. været forskningsleder på det første Kultur på Recept projekt i Danmark – et samarbejde mellem AAU og Aalborg Kommune.

Kl. 10.45. Hospitalskunst og Dans for Parkinson

Antropolog Stine Louring Nielsen mødes med lektor Lisbeth Frølunde, RUC.

Stine Maria Louring Nielsen fortæller om forskningsprojektet Kunstens potentiale i Sundhedsvæsnet – en undersøgelse af patienters oplevelser og anvendelser af kunst på hospitalet.

Lisbeth Frølunde fortæller om projektet Dans med Parkinson - et samarbejde mellem RUC, Parkinsonforeningen og Tivoli Balletskole. 

Kl. 12. Pause

Kl. 12.30. Musikterapi og Fælleslæsning.

Musikterapeut og seniorforsker Torben Moe, Psykiatrisk Forskningsenhed Region Sjælland, mødes med Mette Steenberg postdoc. AU og daglig leder af LF.

Torben Moe har bl.a. forsket i brugen af musik i traumebehandlingen af flygtninge.

Mette Steenberg er formand for Læseforeningen og en af pionerende i Danmark indenfor guidet fælleslæsning - et tilbud til stressramte og psykisk sårbare.

Indimellem vil der være musikalske indslag med sanger og musiker Anna Scharling, som har deltaget i et forskningsprojekt om effekten af musik i behandlingen af kræftpatienter.

Samtalerne modereres af  Barbara Læssøe Stephensen, chef for Sophienholm Kunsthal og vært og tilrettelægger på DRK’s udsendelsesrække ”Kunstens Skjulte Kræfter”.

 

 Arrangementet livestreames på facebook fra Sophienholm Kunsthal

 

Søndag d. 25. april 2021 kl. 10.30 – 13.45