Om arrangementet

Bibliotek
Tid
10:30 - 14:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
Målgruppe
Børn/forældre
Børn/forældre

Forskningens døgn om kroppen

27.04.19
Hjælp retsmedicinerne med at opklare et mord. Hør mikrobiologen fortælle, hvorfor vi ikke skal dræbe alle bakterier med sæbe og antibiotika. Eller slip legebarnet løs blandt DTUs intelligente legetøj.

Eksperter står hele dagen klar til at belyse kroppen fra mange forskellige vinkler. Avanceret forskning bliver formidlet på en letforståelig måde, og der bliver rig mulighed for at røre og spørge. 
Du kan blive klog på alt fra organernes funktioner til konservering af dyrekroppe. 

De fleste aktiviteter er egnet for børn fra 6 år og opefter – andre for de største børn og voksne.  

Program

Kl. 10.30 – 14.30
Sund Krop. Medicinstuderende fra Projekt Sund Krop fremviser indre organer og fortæller en masse sjove facts om den finurlige krop.

Prøv intelligent legetøj. Center for Playware DTU demonstrerer legemedier med robotteknologi og kunstig intelligens udviklet til at skabe nye former for leg.

DTU ScienceShow. Se fascinerende naturvidenskabelige forsøg og prøv hvordan elektricitet og iskold flydende nitrogen føles.

Kl. 11 – 14 
Opklar et mord. En mand er fundet død og du skal opklare mordet. Retsmedicinere fra Retsmedicinsk Institut KU, hjælper dig med at finde de spor, der kan lede til gerningsmanden. Egnet fra 8 år.

Kl. 11-11.45 
Frådende isbjørne og eksploderende hvaler. Konservator Abdi Hedayat er ansat på Statens Naturhistoriske Museum og har skeletteret sig igennem det meste af dyreriget fra spidsmus og krokodiller til strandede hvaler. Hør ham fortælle om sit arbejde og om hvad man skal bruge 8000 kvm. døde dyr til.

Kl. 12.30-13.10 
Hvordan læring ændrer din hjerne. Neuroforsker Anke Karabanov, Hvidovre Hospital, fortæller om hvordan hjernen ændrer sig, når vi lærer. Hør om hvordan du gennem forskellige oplevelser og øvelser kan holde hjernen smidig igennem hele livet. Egnet fra 12 år.

Kl. 13.30 – 14.10
Bakterier fra skurk til helt!  Siden man i 1800-tallet fandt ud af, at bakterier var sygdomsfremkaldende, har vi bekæmpet dem med sæbe og antibiotika. Men nyere forskning viser, at antallet af "gode" bakterier langt overgår de "onde". Mikrobiolog Shiraz Shah, Gentofte Hospital, der forsker i tarmfloraens betydning for vores sundhed, rejser spørgsmålet, om det er på tide at indstille kampen og i stedet bruge bakterierne til at finde smarte løsninger til at leve sundere og mere miljørigtige liv. Egnet fra 14 år.

Lørdag den 27. april kl. 10.30-14.30
Biblioteksrummet, Stadsbiblioteket

Gratis – bare mød op.

Se hele programmet for Forskningens døgn i Lyngby her.