Et andet sted af Signe Langtved Pallisgaard

18.02.14 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en debutroman, som med stor indsigt fanger nutidens normer og værdier.

Det er helt banalt, men som bibliotekar ønsker man altid at give den rette bog til den rette læser – på det rette tidspunkt. Den oplevelse fik jeg selv med romanen "Et andet sted", og jeg er stadig i oprør efter mødet.

Romanens hovedperson, den unge kvinde Anna, bor sammen med kæresten Mattis og deres lille datter Selma. Det er et varmt og trygt forhold, og der mangler tilsyneladende ikke noget. Anna kommer fra et godt hjem, men det bliver undervejs i romanen tydeligt, at relationen mellem Anna og hendes forældre mangler et nærvær. Der er sket en skade et sted.
Det kan måske forklare, hvorfor Anna vælger at indlede et forhold til en mand fra hendes tidlige ungdom. Hun møder denne mand på en togrejse og som en moderne Anna Karenina fører dette møde frem til at hendes parforhold forliser og hun selv går under – for en stund.
Men historien om Anna er også historien om, hvordan vi skaber vores egne problemer og vælger den selvdestruktive bane, hvilket er lige så meget en luksus som det er en tragedie. Denne tendens kan kun udfoldes i så udstrakt skala, fordi ingen rigtig behøver hinanden. Vi er ikke længere bundet af nødvendigheden og det fællesskab, som ægteskabet repræsenterer.

"Et andet sted" er en familieroman, som sætter ansigt og følelser på opbruddet i en lille familie, og det gøres med stor menneskelig indsigt af forfatteren Signe Langtved Pallisgaard. Jeg tilhører samme generation som forfatteren og det er ikke ofte, at jeg støder på en roman, hvor vor tids normer og værdier rammesættes så præcist som det bliver gjort her.

"Et andet sted" er Signe Langtved Pallisgaards debutroman, og du kan møde forfatteren til arrangementet Forfatterdebutanter på Stadsbiblioteket torsdag den 27. februar kl. 19.

 

Anbefalingen er skrevet af Silja Premer Attrup

Materialer
Signe Langtved Pallisgaard: Et andet sted : roman
Reservér
  • Bog

Et andet sted : roman

Af Signe Langtved Pallisgaard (2014)
Læs mere
Signe Langtved Pallisgaard: Et andet sted : roman
Se online
  • Ebog

Et andet sted : roman

Af Signe Langtved Pallisgaard (2014)
Læs mere