What We Do In The Shadows

14.02.17 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en sjov film fra filmstriben.

New Zealandsk humor

'What We Do In The Shadows' er en New Zealandsk mockumentary, lavet af mændene bag filmen Eagle vs. Shark. De to humoristiske herrer har i høj grad fået sat New Zealand på landkortet, når det gælder komedier. Lande har forskellige former for humor og jeg må sige, at jeg er meget fornøjet over hvad der foregår på den anden side af kloden.

Begrebet mockumentary er sammensat af ordene mock og documentary, som tilsammen udgør denne lidt specielle genre, hvor formen er som en dokumentar, men indholdet er fiktion.

'What We Do In The Shadows' handler om et bofællesskab bestående af vampyrer, i byen Wellington i New Zealand. Da vampyrer jo lever evigt, stammer de også fra nogle meget forskellige tidsaldre. De tre yngste vampyrer er ”kun” et par århundreder år gamle og har nemmere ved at begå sig i den moderne verden, mens den ældste er hele 8000 år gammel og har meget svært ved at tilpasse sig. Det kan være svært at forklare hvorfor noget er sjovt, hvilket også gælder denne film, men det må være kombinationen af mockumentary-formen, dygtige skuespillere og den absurde opsætning, af vampyrer i et bofællesskab, der forsøger at komme ud af det med hinanden og begå sig i den moderne verden.

Det er efterhånden sjældent, at jeg sætter en komedie på derhjemme, for jeg er ærlig talt blevet lidt træt af genren, efter en overdosis af amerikansk humor og det er heller ikke altid, at de danske komedier rammer mig. Derfor var det forfriskende med en komedie fra et helt andet kontinent, der bare ramte plet. Derudover sætter jeg pris på en film, hvor vampyrerne ikke bliver fremstillet som disse smukke og fantastiske skabninger, der er tendensen for tiden. 

Filmen ligger på Filmstriben, som er bibliotekernes digitale filmtilbud.

 

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff