Den travle kanins kone af Gilles Bachelet

10.10.17 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på et besøg i Eventyrlands hverdag.

En anden side af historien

Der findes mange versioner og udgaver af klassikeren 'Alice i Eventyrland'. Denne uges anbefaling er en billedbog, der fortæller en anden historie, men i samme univers. Vi kender sikkert alle sammen historien om Alice, der følger efter den hvide kanin og havner i Eventyrland. Dette er historien om den hvide kanins kone, ja faktisk er det hendes dagbog. Hun lever et travlt husmoderliv, hvor hun både skal passe hjem og børn, samtidig med at hun forsøger at tiltrække sin mands opmærksomhed – og så er der det faktum at det foregår i Eventyrland. Hendes hverdag bliver ekstra udfordret af, at Alice for eksempel dukker op og ændrer størrelse hele tiden. Kaninfar foreslår, at de kan ansætte Alice som barnepige, men kaninmor synes det er særdeles uansvarligt, når Alice på ingen måde har styr på sig selv. Og sådan fortsætter fortællingen med at væve kaninmors historie sammen med den kendte klassiker. Noget af det bedste er illustrationerne, som er underholdende, fornøjelige og har mange sjove detaljer. Det er i høj grad tegningerne, der bærer historien og understreger lighederne mellem 'Alice i Eventyrland' og 'Den travle kanins kone'.

Det er klart, at bogen er sjovest når man allerede kender historien om Alice, men man kan sagtens læse den selvom man ikke har kendskab til universet. Især illustrationerne er sjovest, når man kender den originale historie, fordi de forskellige karakterer dukker op, sideløbende med fortællingen. Det giver også anledning til en god dialog med barnet under læsningen og finde fællesnævnerne i de to historier.

Husk at vi i efterårsferien 2017 har sjove aktiviteter for børn, med fantastiske verdener som tema og hvor vi blandt andet laver teselskab med den skøre hattemager fra 'Alice i Eventyrland'.

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff

[ting:list_item_short:870970-basis:29874069]