Tony Rominger af The Entrepreneurs

27.12.16 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på hyldestmusik til Tony Rominger.

Musik til din cykeltur

Denne uges anbefaling er en CD, som jeg ved et tilfælde faldt over. Det var titlen, der gjorde mig interesseret i den. Først troede jeg Tony Rominger spillede musik i en gruppe. Det kunne have været et sjovt tilfælde, at en tidligere cykelrytter skulle spille i et dansk band. Ganske vist kan denne schweizer tale dansk, men alligevel, den er vist lidt for langt ude. Kunne det så være, at de hyldede Tony Rominger med en sang. Ingen numre havde denne titel. 

Jeg blev nødt til at låne CD’en og høre hvad det var for noget. Ingen sang et ord om Tony Rominger på nogle af numrene. Jeg hørte den igen. Stadig ingen Tony Rominger. Ud på nettet og lave research om gruppen og finder så ud af, at CD’en er en hyldest til Tony Rominger. De mener han har været en stor cykelrytter, som har dansk islæt. Tony er schweizer født i Vejle.

CD’en er en hæsblæsende omgang musik, nogle gange næsten som at suse ned af bjerget med 100 km i timen. Ved første gennemhøring, virker bandet meget tro mod musikken gennem de forskellige numre. Men ved at gennemhøre den anden gang kommer der flere nuancer på en gang. Ved at høre den endnu flere gange, finder jeg ud af, at der var mange flere nuancer end første gang. CD’en vinder afgjort ved at blive hørt flere gange. Især når jeg begynder at kunne genkende nogle af passagerne i musikken, så glæder jeg mig ligefrem til at høre netop den tekst eller de toner.

Det er ikke sidste gang jeg har lyttet til noget af The Entrepreneurs. Jeg må til at lave en research omkring bandet og se/høre hvad de ellers har lavet. Dejligt at høre noget ny musik, og opdage nye sider af musikken.

 

Anbefalingen er skrevet af Gitte Gregersen

[ting:list_item_short:870970-basis:52408385]

 

Materialer
Reservér
  • Cd (musik)

Tony Rominger

Af The Entrepreneurs (2016)
Læs mere