The girl with all the gifts

17.04.18 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en dramatisk zombiefilm.

Menneskehedens undergang

I denne uge er anbefalingen en hjerteskærende zombiefilm, som er baseret på bogen af samme navn, skrevet af Mike Carey. Som i de fleste andre zombiefilm, er verden plaget af en smitsom sygdom, der gør folk til hjernedøde kannibaler. Menneskets eneste håb, er et militært forsøgscenter, hvor en gruppe smittede børn holdes indespærret. De har den evne, at de ikke hele tiden er påvirket af sygdommen, men kun bliver udløst når de kan lugte mennesker. Derfor er alle ansatte på stedet smurt ind i en form for dækcreme, så de kan arbejde med børnene. Børnene bliver undervist af lærerinden, Helen, der har stor sympati med børnene, i modsætning til alle andre på stedet. Helen er især glad for pigen Melanie, der udviser både intellekt og kreativitet, men Helen bliver på hård vis mindet om, at børnene ikke bare er børn. Som det jo skal være i de fleste zombiefilm, så bryder helvede løs. Der er kaos, folk flygter og det ender med, at Helen tager afsted med Melanie og en lille gruppe soldater. Og så har jeg vist også afsløret rigeligt.

Zombier er et populært emne og kan måske efterhånden virke trivielt. Jeg synes denne historie skiller sig ud på flere måder end jeg har lyst til at røbe. Den har blandt andet det triste element af zombiebørn, der gør det ekstra hårdt at følge med i den brutale verden, som udspiller sig på skærmen. Hvis man er til zombier og den slags, så synes jeg helt klart, at denne film er værd at se.

Filmen kan lånes på biblioteket i sin faste form, men hvis du sidder der hjemme og ikke har lyst til at gå ud, så kan den også ses på filmstriben – bibliotekernes digitale filmtilbud.

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff

 

Materialer
Reservér
  • Dvd

The girl with all the gifts

Af Colm McCarthy, Simon Dennis, Mike Carey (2017)
Læs mere