Anbefaling

Syv satans lange dage af Jonathan Tropper

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en morsom og underholdende roman med et snert af alvor.

Hvad er det som får en til at tage en bog ned fra hylden? Er det titlen, forsiden eller noget helt tredje? Jeg ved, at med netop denne bog, var det titlen. Syv satans lange dage. Det kan kun blive underholdende. 

Judd Foxmann er en jødisk mand i 30erne hvis liv bliver fuldstændig uoverskueligt, da han finder sin kone i seng med sin chef i sit eget soveværelse. Og da en ulykke sjældent kommer alene, dør Judds far af kræft 3 måneder senere. Farens sidste ønske er, at familien skal sidde shiva. Shiva betyder syv og er en jødisk begravelsesskik, hvor de nærmeste er samlet i hjemmet i syv dage og modtager besøg.Den lokale rabbiner tvinger derfor Judd og hans søskende til at sidde shiva.

Samtidig med at vi hører om shiva og de besøgende, bliver familiens fælles historie fortalt. Mor, far, en søster og tre brødre og deres indbyrdes forhold er en blanding af kærligt dril, barske sandheder, slagsmål og vrede. Det ender i løbet af de syv dage kaotisk, vildt og til tider surrealistisk da en del sandheder kommer frem i lyset. 

Ikke et helt almindeligt familieforhold, men familien er portrætteret med en kærlig og humoristisk pen som gør, at man ikke kan andet at grine og græde med familien. Jeg elskede at være en del af denne familie som igen og igen mindede mig om den virkelighed, som vi alle er en del af; om livets op- og nedture. Det er så levende beskrevet at jeg sagtens kan se det hele udspille sig for mine øjne. Det er der tydeligvis også andre som har kunnet, da bogen er filmatiseret i 2014. Læs denne dejlige roman og få rørt lattermusklerne.

Ugens anbefaling er skrevet af Johanne Pasgaard

 

Gennemsnit: 3
Type: Ebog