Den store cocktailbog af Eliq Maranik

27.12.17 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på den flydende nytårsmenu.

Bliv cocktail-klar til nytår
Nytårsmenuen er vigtig – ikke mindst den flydende del. I denne uge handler anbefalingen om drinks i alle afskygninger. Eliq Maranik har lavet en fremragende bog, der beskæftiger sig med lige netop dette. Den hedder ”Den store cocktailbog” og det er ikke for sjov, at den hedder det. Der er kapitler om det meste, heriblandt spiritussens historie, som egentlig er lidt overflødig, men ret hyggelig. Det kan være det er her man finder ”fun facts” til at underholde nytårsgæsterne med, mens man hælder drinks op. Der er også afsnit om udstyr, redskaber og ingredienser, som gør det nemmere at komme i gang og forstå grundlaget, så man selv kan eksperimentere.

Når vi kommer på den anden side af den grundlæggende viden, så er der bare drinks og cocktails for fulde gardiner. For overskuelighedens skyld, er de inddelt i kategorier, lige fra cocktails og shots til varme- og alkoholfrie drinks. De fleste opskrifter er enkle og kræver ikke den store investering, hverken økonomisk eller tidsmæssigt. Billederne er lækre og indbydende, opskrifterne er let tilgængelige og som prikken over i’et, står der også lidt ekstra info om drinken. Det kan være noget baggrundshistorie, smagstips eller andet sjovt. Til slut er der et dejligt overskueligt indeks, hvis der er en specifik drink man leder efter. Jeg bliver altid glad, når jeg kan slå ting op bag i en bog - ikke mindst i et værk som dette.

Uanset om man er til det søde, sure, varme, boblende eller alkoholfri, så er der helt sikkert noget for enhver smag i denne bog. Vi har naturligvis også mange andre festlige bøger, der kan inspirere og fuldende din nytårsmenu.

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff

[ting:list_item_short:870970-basis:28947461]

 

Materialer
Reservér
  • Bog

Den store cocktailbog : 250 opskrifter, cocktailhistorie, kuriosa

Af Eliq Maranik (2011)
Læs mere