Spirit Animals - Påkaldelsen af Brandon Mull

26.09.17 (Opdateret )
Anbefalingen i denne uge byder på fantasy for de store børn.

Fantasy som fænger
I den fantastiske verden Erdas skal man drikke nektar den måned man fylder 11 år. Nektaren drikkes ved en særlig ceremoni og for enkelte ændres livet for altid. De får nemlig et totemdyr. Evnen til at fremkalde et totemdyr er noget helt særligt, som betyder at de er bundet sammen for altid. Det særlige bånd som skabes mellem mennesket og totemdyret vil give begge to uanede kræfter og naturligvis en masse fordele i kamp.

Bogen starter ved Conors nektarceremoni hvor han bestemt ikke regner med at der kommer et totemdyr til ham, men han får en ulv. Og denne ulv er ingen hr. hvem som helst, men en af de mægtige totemdyr. Ulven Briggan er vis, stærk og et rovdyr med meget blå øjne.
Tre andre steder i Erdas oplever to piger og en dreng, det samme. De får totemdyr tildelt som er ”De mægtige”. De mægtige er tilbage for at hjælpe de fire børn med at redde Erdas. 

Det er en god fantasy hvor heltene er helt almindelige piger og drenge, som skal redde verden fordi de er udvalgt. Jeg var godt underholdt og fandt det fascinerende at fire børn som er så forskellige, både af sind og opvækst, er tvunget til at arbejde sammen. Som i alle gode historier er der naturligvis skurke der prøver at narre og kidnappe vores helte samt ødelægge Erdas. Til at begynde med er det ikke så tydeligt hvem der skurke og hvem der er helte. Det er en vigtig pointe at bogen ikke kun tegner verden som et sort hvidt sted, men at der findes en masse nuance. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse de næste i serien samt snakke med børn fra 10 år om den til vores første bogklub møde den. 10 okt. Kl. 16. Det er stadig muligt at tilmelde sig læseklubben her.

Anbefalingen er skrevet af Johanne Pasgaard

[ting:list_item_short:870970-basis:51214722]

 

Materialer
Brandon Mull: Spirit animals - påkaldelsen
Reservér
  • Bog

Spirit animals - påkaldelsen

Af Brandon Mull (2014)
Læs mere