Det spirer og gror af Elizabeth Macleod

14.03.17 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på forårsfornemmelser.

Få dit køkkenaffald til at gro

Jeg er ikke et vintermenneske – så er det sagt. Hvert år ved denne tid, er jeg ved at eksplodere af forventning til forårets komme. På mine busture til og fra arbejde, sidder jeg klistret til vinduet, for at se om der er noget, der er ved at springe ud eller blive grønt. Desværre sker der ikke så meget endnu, så jeg holder gejsten oppe med en tidlig forårsrengøring og sjove eksperimenter fra bogen ”Det spirer og gror”. Det er egentlig en børnebog, men hvis man har læst andre af mine anbefalinger, ved man, at den slags ikke stopper mig. Børnebøger har ofte en sjov og let tilgængelig tilgang til verden og det er dejligt befriende.

Bogen er en blanding af grønsager og frugt man kan få til at gro, tips og tricks, madopskrifter og kreative idéer. Grunden til, at jeg har valgt denne bog er, at det er noget man kan lave indendørs i sin lejlighed og at idéerne er ret anderledes end andet jeg har set. Grundidéen i bogen er, at man kan plante sit køkkenaffald i stedet for at smide det ud. Nogle af forslagene har ikke nødvendigvis anden funktion end, at det er sjovt. Andre bliver til planter, der kan give udbytte. Det betyder egentlig ikke så meget for mig, jeg trænger bare til at se noget grønt gro.

Jeg har endnu ikke nået at lave så meget fra bogen endnu, men jeg er meget entusiastisk og har planer om snart at købe en ananas, både så jeg kan spise den, men også så jeg kan få toppen af ananassen til at vokse.

Hvis du også har forårskriller, så holder Stadsbiblioteket havedag lørdag d. 18. marts 2017 kl. 11-15 for både børn og voksne.

 

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff

[ting:list_item_short:870970-basis:22911368]