Rolf Sørensens store cykelalmanak: året rundt på to hjul

18.09.18 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en smuk og brugbar bog om cykelløb.

Rolf Sørensen guider os igennem cykelåret, måned for måned, løb for løb, i selskab med nogle af cykelsportens største stjerner. Bogen gennemgår bl.a. alle forårsklassikerne og de 3 store Tour (Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta Espana).  Men også de små Tour bliver omtalt i bogen. Rolf Sørensen beskriver mere end 100 løb og kommer med sine egne analyser og erfaringer af løbene.

Rolf Sørensen taler med nogle af de store aktører om cykelsporten set indefra. Der er også mange smukke fotoreportager fra de ellers hermetiske lukkede cykelproducenter. Desuden er der et træningsprogram over 12 måneder, som giver gode råd til begynderen, den lidt erfarne og den øvede. Programmet er baseret på de professionelles eget træningsprogram og en enkelt træners program. Der er også gode råd til at vedligeholde sit udstyr.

Bogen er for den helt store cykelentusiast, som gerne vil nørde lidt med tingene og gøre som de professionelle. Der er mange tips og tricks til at få det optimale ud af sin cykel og sine cykelture.

Bogen kan sagtens læses af alle os andre, som bare er glad for at se på cykelløb. Især er jeg meget begejstret for alle fortællingerne om de forskellige cykelløb. Det kan bruges langt ind i fremtiden, fordi de forskellige løb bliver gennemgået måned for måned. Så er det muligt hele tiden, at holde øje med hvilke løb der kommer hvornår. Sammenholdt med de mange smukke fotografier i bogen, giver den et godt overblik over de forskellige cykelløb, der bliver kørt rundt om i verden.


Anbefalingen er skrevet af Gitte Gregersen

 

Materialer
Reservér
  • Bog

Rolf Sørensens store cykelalmanak : året rundt på to hjul

Af Rolf Sørensen (f. 1965), Jonas Nyrup (2018)
Læs mere