Odins verden af Lars-Henrik Olsen

07.02.17 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på historien om Odin.

Mød de nordiske guder

I vinterferien har vi vikingetema i børnebiblioteket, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte læse lidt op på emnet og komme i stemning til ugen. Jeg kiggede lidt på, hvad der findes af letlæselig børnefaglitteratur om emnet og udvalgte to bøger af samme forfatter: ”Odins verden” og ”Frejas verden”. Begge bøger er rigtig gode, men det er Odins verden jeg har valgt at anbefale. 

Selvom der ikke er meget tekst, blev jeg grebet af historien om Odin. Nordisk mytologi har været på dagsordenen flere gange i historietimerne i både folkeskolen og gymnasiet, men der er åbenbart en del, der er sivet ud i løbet af årene. Bogen handler ikke kun om Odin, men også de guder han har relation til og den verden han lever i.

Som sagt er det en læs-let bog fra 7-års-alderen, så det er jo ikke en specielt dybdegående bog, men som voksen-læser har det faktisk sine fordele. På meget kort tid, har jeg både fået opfrisket min viden om Odin og nordisk mytologi OG lært noget nyt. Som forældre eller bedsteforældre kan man med fordel læse disse letlæselige faglitterære bøger med sit barn og rent faktisk selv få noget fagligt ud af det. Odins verden er også rigtig god som læs-selv bog, med korte sætninger og orddeling af de lange ord. Der er selvfølgelig en del ukendte ord som f.eks. Mjølner, Gugner og Yggdrasil som kan kræve mere tid og måske lidt hjælp.

Efter at have læst bogen, glæder jeg mig endnu mere til at skulle have vikingeuge, så jeg håber der kommer en masse glade børn i vinterferien. Det er alle hverdagene fra kl. 11 og programmet ligger på lyngbybib.dk. Vær opmærksom på, at man til visse arrangementer, skal downloade en billet.

 

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff

[ting:list_item_short:870970-basis:28808720]