Mysteriet på Hester Hill af Kristina Ohlsson

20.02.18 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på et mysterium, hvor fortid og nutid hænger sammen.

Et 100 år gammelt mysterium.

Hvis dine forældre skændes hele tiden, ville du så helst være hjemme eller ville du heller være hos din onkel? Tja det er måske ikke så svært et valg, men for tvillingerne Meg og Frank er der faktisk ikke noget valg. For deres forældre skændes meget og skal skilles, så Meg og Frank er blevet tvunget til at tage på sommerferie hos Onkel Eilot og Carl. De bor på en gammel herregård ved navn Hester Hill og som ligger så langt væk at de må tage toget helt selv.

Allerede da Meg og Frank ankommer til Sortslev station, begynder mysteriet. Onkel Eilot er der ikke da de ankommer og det regner. Det er der jo ikke noget mystisk i, men da Meg kigger ind af vinduet i den aflåste stationsbygning, ser hun en pige med en lang fletning. Hvorfor kan Meg ikke få kontakt med hende? Endelig kommer onklen og de kan komme i tørvejr.

Næste dag oplever Frank også noget mærkeligt, nemlig at der ligger en pakke til hans søster Meg i den lokale boghandel. Hvor kommer den fra? Hvem vidste, at de skulle komme?

Og inden de to søskende og husholderskens barnebarn Lily får set sig om, er de omgivet af et 100 år gammelt år mysterium, som skal løses ved hjælp af et billede, et spil, en nøgle og ro ture, alt i mens det er den værste sommer i 100 år med lyn, torden og regn.

Den 4. februar 2018 lagde vi et billede på Facebook, hvor vi spurgte ”Hvad skal børnebibliotekaren læse i vinterferien?” Ud af de forslag vi fik, blev ”Mysteriet på Hester Hill” valgt. Det er en spændingsbog fra ca. 9-10 år, hvor der er spænding fra start til slut. Det var sjovt at læse noget andre har valgt, så jeg vil gerne sige tak for læseanbefalingen.

 

Anbefalingen er skrevet af Johanne Pasgaard

 

Materialer
Reservér
  • Bog

Mysteriet på Hester Hill

Af Kristina Ohlsson (2015)
Læs mere