Langsom livsstil af Karen Pallisgaard

24.01.17 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en afslappende anbefaling.

Lev langsomt

Kender du til følelsen af altid at have travlt? At multitaske for at få så meget ud af tiden, som muligt? At sove for lidt, fordi du gerne vil nå en masse hyggelige ting, inden vækkeuret ringer igen? Så kan du også med fordel tage en dyb indånding og læse ”Langsom livsstil” af journalist og yogalærer Karen Pallisgaard. 

”Langsom livsstil” er en lettilgængelig og smukt illustreret bog med ti principper for en langsom livsstil. Pallisgaard skriver med udgangspunkt i sin egen oplevelse af at gå ned med stress og om vejen ud af denne tilstand, hvor hun fandt stor inspiration i ”The Slow Movement” – en verdensomspændende bevægelse, der opfordrer til at vi bliver mere bæredygtige og sænker farten i alt, hvad vi laver. Derudover bygger bogen på interviews med forskellige eksperter, blandt andre Svend Brinkmann, Bobby Zachariae og Carl Honoré.

Bogens principper handler blandt andet om at sænke farten, fokusere, komme ud i naturen og styre sin skærmtid. Principperne er foldet ud i kapitler, som bliver afsluttet med en række enkle tips og inspiration, som man kan plukke fra alt efter behov. Især princippet om skærmtid indeholder mange gode betragtninger, som jeg tror, mange af os kan have gavn af at blive mindet om – fx at multitasking gør os mindre effektive, at vi risikerer at blive mindre empatiske ved at bruge meget tid foran en skærm i stedet for med rigtige mennesker, og at vi husker mindre og stresser mere af at være online, fordi vores hjerne ikke er designet til at håndtere den mængde information, som den får dagligt. 

Har du fået lyst til at dyrke den rolige livsstil, så sæt kryds i kalenderen søndag d. 12. marts, hvor Stadsbiblioteket inviterer til Langsom søndag, bl.a. med foredrag med Karen Pallisgaard. Læs mere her.

 

Anbefalingen er skrevet af Lise Roest-Madsen

[ting:list_item_short:870970-basis:52673550]