Julemandens hemmeligheder af Alan Snow

05.12.17 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på et kig ind i julemandens verden.

Hvordan bliver det egentlig jul?
Julen er en dejlig tid, men den er også kilde til en frygtelig masse spørgsmål – især fra børn. Hvor bor julemanden? Hvordan ved han om man har været artig? Hvor kommer legetøjet fra? Hvordan kommer julemanden ned gennem skorstenen? Og sådan bliver det ved. Alan Snow har lavet en fremragende billedbog, der besvarer alle de spørgsmål man går og undrer sig over. Snow har ikke kun skrevet bogen, men står også selv for illustrationerne, som både er sjove og informative. Det vrimler med sjove små detaljer, så man kan bruge lang tid på hver side, for at se hvad de små nisser og isbjørne finder på. Den er derfor også oplagt til samtale og hygge mens man går og glæder sig til juleaften.

Bogen er inddelt i sektioner, der tager de forskellige spørgsmål op og besvarer dem på bedst mulig vis. En af mine favoritter er ”Hvordan ved julemanden om du har været artig?”. Her får vi et indblik i Julemandens Efterretningstjeneste, også kaldet JET, der består af nisser, som er blevet trænet i ”overvågning under dække”. Det betyder, at de klæder sig ud og udspionerer folk og rapporterer tilbage til hovedkontoret i Grønland. Det lyder måske ikke særlig sjovt, men illustrationerne er herlige, med nisser udklædt som julepynt, hunde, julekort og andre tosserier.

En af mine andre favoritter, er kapitlet med julemandens kane. Hvad de fleste måske ikke ved er, at julemanden har to kaner – en til langdistanceflyvninger og en til befolkede områder, som er den traditionelle kane vi alle kender. I bogen er der en grundig tegning af hans langdistancekane, der forklarer hvordan han kan komme så hurtigt og langt omkring. Bogen har mange sjove detaljer, som kaster lys over julemandens virke, så har du selv, dine børn eller børnebørn spørgsmål, så har ”Julemandens hemmeligheder” svarene.

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff

[ting:list_item_short:870970-basis:26506964]

Materialer
Alan Snow: Julemandens hemmeligheder
Reservér
  • Billedbog

Julemandens hemmeligheder

Af Alan Snow (2006)
Læs mere