iZombie - Sæson 1

16.08.16 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en amerikansk tv-serie.

Mysterier og Hjerner

En af bibliotekets nyerhvervelser er den amerikanske tv-serie iZombie, serien omhandler den unge retsmediciner og zombie Olivia ’Liv’ Moore. 

Liv er en lovende og hårdtarbejdende hospitalslæge, indtil den fatale aften, hvor hun mod sin vilje bliver forvandlet til en zombie. Liv er taget med en kollega til fest ombord på et skib, og under festen bryder helvede løs. Skibet er i brand, og Liv vågner senere op i en ligpose, hvor hendes forvandling til zombie begynder.

Hun bliver tvunget til at tage alt i sit tidligere så billedskønne liv op til revision, da hendes zombietilstand ikke kan kombineres med hverken karriere eller romantiske forhold. Det værste for Liv er, at man som zombie er tvunget til at spise menneskehjerner, hvis man ønsker at forblive menneskelig. 

Hun dropper hospitalet og bliver ansat som retsmediciner i politiets lighus. Lighuset er et godt sted at få adgang til hjerner, så her kan hun holde sin diæt, og overleve uden at skulle overfalde andre. Hun finder en god ven og allieret i sin nye chef, Ravi, der hurtigt opdager hendes ’zombiehed’, og sammen beslutter de sig for at finde en kur ud af zombietilstanden. 

Liv opdager, at det er en fordel at spise hjerner, når man beskæftiger sig med politiarbejde, for når en hjerne først er indtaget, får man som zombi samme kvaliteter og væremåder som afdøde – på godt og ondt. Liv hjælper derfor politimanden Clive Babineaux med at opklare forbrydelser.

Hvad jeg finder positivt ved denne serie er, at selvom den har sine klamme øjeblikke, er den ikke splatteragtig som filmiske zombieproduktioner ofte er. Skuespiller Rose McIver fungerer godt som zombien, Liv Moore, og hun formår at spille den krævende rolle, uden at det bliver plat eller overdrevet. 

Hvis du kunne lide den anmelderroste tv-serie ’Veronica Mars’ så går du ikke galt i byen med iZombie, begge er nemlig skabt af Rob Thomas. 

Ugens anbefaling er skrevet af Mia Avnsbølskov.

[ting:list_item_short:717300:52368960]