Interstellar

10.11.15 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med Det Grønne Område. Denne uge byder på dystopisk science fiction.

Hvor skal vi bo når Jorden er gået under?

I filmen ”Interstellar” fra 2014 er Jordens resurser ved at være opbrugte. Den tidligere NASA-pilot Joe Cooper bliver efter fundet af en gravitationsanomali sent mod et ormehul af NASA, for at finde et nyt hjem til menneskeheden. Det er en stor opgave, og samtidigt ved han ikke om han nogensinde kommer til at se sin datter og søn igen.

Ormehullet tager Cooper og hans 3 kollegaer Romilly, Doyle og Amelia til det sorte hul Gargantua, hvor der kredser 3 planeter. Nu må Cooper, Romilly, Doyle og Amelia finde ud af hvilken af de tre planeter, der ville være bedst at kolonisere. Men jo tættere de kommer på Gargantua jo hurtigere går tiden på Jorden.

Filmen er bygget op med udgangspunkt i rigtig videnskab, men selve handlingen er naturligvis fiktion. Filmen har ud over det videnskabelige også en rørende skildring af et far-datter forhold.

Det, at filmen, der på alle måder er en storfilm, både er visuelt flot, og har gode lydeffekter, er med til at gøre den realistisk og troværdig. Den storslåede musik giver også masser af stemning til filmen.

Matthew McConaughey spiller hovedpersonen Cooper, Anne Hathaway er Amelia, David Gyasi Romilly og Wes Bentley spiller Doyle.

”Interstellar” vandt en oscar samt 33 andre priser og jeg kan anbefale alle, der er nysgerrige på rummet og på menneskehedens fremtidsmuligheder at se filmen - den kan lånes på DVD på Stadsbiblioteket. 

 

Anbefalingen er skrevet af erhvervspraktikant Alexander Berg


[ting:list_item_short:870970-basis:51410408]