Højlandet af Steinar Bragi

11.10.16 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på mystik og gys fra Island.

Islandsk gys

Denne uges anbefaling er en roman fra voksenbibliotekets tusmørkeafdeling. Tusmørke er ikke bare et andet ord for gys, men indbefatter også det mørke og mystiske. Derfor er Island en velvalgt kulisse til en uhyggelig og mystisk historie, med den barske og golde natur samt en kultur, der stadig er præget af sagn og myter. Netop naturen har stor betydning for historien, hvor forfatteren har lavet nogle meget flotte beskrivelser af Islands vilde og øde natur.

Bogen handler om to kærestepar i 30erne, som er på en længere udflugt i vildmarken, men desværre kører galt om natten i tågen. Heldigvis bor der et ældre ægtepar, hvor de kan søge ly, men huset er så isoleret, at der ikke er meget hjælp at hente andre steder fra. De forsøger af flere omgange, at forlade stedet, men hver gang er der noget, der går galt. De opdager flere og flere mystiske ting og de interne relationer folder sig ud i forskellige retninger.

De to kærestepar hører til jetsettet og er vant til en ret høj levestandart, hvilket står i skarp kontrast til den barske islandske vildmark. Som sagt har Steinar Bragi gjort meget ud af naturen, men han er også gået i dybden med persongalleriet. Der er fire hovedpersoner med hver deres interessante baggrund, der giver en fyldighed og løfter historien. Selvom gyset og mysteriet er det centrale, så tilføjer et velskrevet persongalleri en dimension, som giver bogen den helhed, som fanger læseren.

Hvis du slet ikke er til gys, så er det naturligvis ikke den mest oplagte bog at gå i gang med, men historien har så mange andre lag, at selvom det ikke er din favorit genre, så kan den alligevel være interessant læsning.

 

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff

[ting:list_item_short:870970-basis:51868854]