Eragon af Christopher Paolini

16.04.19 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. I denne uge er det bibliotekets praktikant Yuejun Yu fra 8. klasse på Virum Skole, der har skrevet anbefalingen, som byder på en spændende fantasyfortælling.

Hvad handler bogen om?
Bogen Eragon er det første bind i en serie, hvor man følger en dreng der hedder Eragon. Under en jagt finder han en poleret blå sten som han tager med hjem. Inden længe udklækkes der en drage fra stenen, og Eragon indser at han har stødt på en arv så gammel som riget selv. Han prøver at holde dragen skjult, men giver hurtigt op, da dragen vokser med en ulamindelig hurtig fart. Han beslutter sig for at tage væk fra landsbyen, og med ham kommer landsbyens gamle historiefortæller, som lærer ham om rigets historie og hemmeligheder. 
Eragon forstår, at han og hans drage for enhver pris, ikke må falde i kløerne på den onde konge Galbatorix. Gennem hans flugt lærer han, at han må blive den næste dragerytter, for redde riget fra kongens grusomheder, og hvis han fejler vil alle i riget gå til grunde.

Hvorfor skal man læse denne bog?
Bogen lader dig dykke ned i en verden hvor der ikke er nogle grænser for hvad der kan ske. Karaktererne er så spændende og livagtige, at man nemt kan leve sig ind i bogen. Man bliver helt opslugt af den, og får svært ved at lægge den fra sig. Man følger Eragons udviklingen fra barn til voksen, de svære valg han må tage, og det ansvar der hviler på hans skuldre. Bogen handler også om at finde sin plads i livet og om at være anderledes.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?
Ergaon er stærkt inspireret af Ringenes Herre, og derfor foregår Eragon i en verden der minder om Tolkiens univers. Eragon er dog mere letlæselig end Ringenes Herre. Derudover minder Eragon om bøgerne Star Wars og Narnia.

 

Anbefalingen er skrevet af Yuejun Yu

for at kommenterer
Materialer
Christopher Paolini: Eragon
Reservér
  • Bog

Eragon

Af Christopher Paolini (2013)
Læs mere